Ne treba tebi čovjek, nego ratnik

Znam zašto to nije uspjelo ni sa kim drugim- jer tebi ne treba čovjek, već prokleti ratnik. Ti si jačina turske kafe pri izlasku sunca i ne pokušavaj da se pretvaraš da nisi.

Ti si jedna od divljih, i bez obzira koliko si puta pokušala da sakriješ tu činjenicu, ne možeš biti ništa drugo od onog što jesi i to je sasvim u redu.

Ti si onakva kakva bi trebala biti, divlja u svojoj haotičnoj ljepoti.

Znam da ti je srce slomljeno i znam da ne razumiješ zašto se čini da nikad ne ide, ali konačno sam shvatila:

Ne treba ti čovjek, potreban ti je prokleti ratnik.

Nije važno da li ovaj ratnik vozi džip ili neki sportski automobil, a neće biti važno ni da li nosi svilu ili pamuk, neće biti važno ni da li radi u nekoj višespratnici ili kao noćni čuvar.

Bitno je da ovaj ratnik žudi za tvojom snagom i intezitetom. Gledaće te i neće vidjeti nešto što se mora ukrotiti, već nešto čemu će se samo diviti.

Ovaj ratnik neće biti neko s kim možeš manipulisati ili se igrati s njim kao u prošlosti- i zbog tog ćeš ga još više voljeti.

Jer ti nisi žena, ti si prokleta boginja.

Tvoja žestina će ga baciti na koljena svaki put kad pogleda u tvoje prelijepe oči, a za razliku od ostalih- on se neće uplašiti. Ovog puta ćeš zaista upoznati onog pravog, jer jednostavan čovjek za tebe nije.

Treba ti neko ko će uskladiti vatru u tvojim očima sa njegovom. I ne samo to, ovaj ratnik će željeti da podstakne plamen a ne da ga utapa sopstvenom nesigurnošću.

Jer je to jedini čovjek koji će željeti da živi s tobom u divljini.

Možda neće morati da ubije ni jednog zmaja da bi zaradio tvoju ljubav, ali je spreman da hoda kroz vatru zbog tvog nevjerovatnog osmijeha koji čuvaš u rezervi samo za njega.

Ovaj ratnik kojeg tražiš….. on traži tebe.

Jer je imao neuspjele veze zbog kojih se pitao da li mu je možda suđeno da ostane sam do kraja putovanja- a ti si ta koja će sve promijeniti. Jer dušo, kad se ti i ovaj ratnik sretnete i sudarite- to će biti vatrena ljubav.

Ne pokušavaj da bježiš ovaj put- znam da ti je srce već bilo slomljeno i da nisi navikla da stvari funkcionišu, ali ovog puta je drugačije. Daj sebi vremena da to vidiš.

Nećeš uvijek morati da ga slijediš, kao što ni on neće slijediti tebe.

Dopusti sebi da ostaneš divlja čak i kad želiš samo da se sklupčaš pored njega i zaboraviš da postoji ostatak svijeta.

Dopusti sebi da i dalje lutaš gola pod punim mjesecom. Dopusti sebi da osjetiš privlačenje vjetra u svom srcu i sunca ka novom putovanju. Jer će te ovaj ratnik voljeti zbog tvoje divljine i željeće da ju zadržiš.

Sad ćete biti zajedno u ovom. U ovom nevjerovatnom, ludom, haotičnom, čudesnom životu- jer ratniku je potrebno da voli boginju. A boginji je potrebno da ratniku pokaže šta je ljubav.

Pakuj svoje ideje o nesigurnosti, jer to ionako nikad nisi bila ti. Ovakvu ljubav ne možeš zaustaviti, zato mi obećaj da ćeš izdržati još samo malo.

Imaj malo nade i pruži ljubavi još jednu šansu, jer ti obećavam – ljubav koju tražiš takođe traži tebe.

Izvor/elephantjournal.com

Prevela Sara Desančić

Аутор: Veštica bez metle

Sanjalica i piskaralo Vesna Plakalović Duvnjak, trudi se svoj svet okrečiti bojama otpornim na kliše.

2 мишљења на “Ne treba tebi čovjek, nego ratnik”

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: